Kategórie
 
 
 
 
 

Kurzweil PC4 Performance Controller

Firma Kurzweil predstavila na tohtoročnom veľtrhu Musikmesse prototyp nového keyboardu rady Performance Controller, ktorého sériová verzia nesúca označenie PC4 teraz zamierila do celosvetovej distribúcie. Novinka je už dostupná na slovenskom trhu a oproti predchádzajúcej edícii PC3 prináša celý škálu nových funkcií, nepreberné množstvo zvukov, 256 hlasovou polyfóniou, celkom nový FM engin, pokročilý sekvencer, rozsiahlu efektovú sekciu, modifikované ovládanie a pod.

Základom je kladivková klaviatúra RPHA s 88 plne vyváženými klávesmi, farebný displej sa môže pochváliť vysokým rozlíšením (480 x 272 px) a nastaviteľným jasom, pre rýchlejšiu a detailnejšiu kontrolu bolo k ťahovým fáderom priradených 9 rotačných potenciometrov, banka obsahuje 2GB továrenských vzoriek s viac ako tisíckou zvukových programov rozdelených do 13 kategórií a úložisko s rovnakým objemom je pripravené pre užívateľské sample.

Nový FM engine je schopný importovať klasické FM SysEx súbory z 80. a 90. rokov, vďaka firemnej editačnej technológií V.A.S.T. (Variable Architecture Synthesis Technology) je možné priamo z hlavného panela upravovať zvuky a na každý program nadviazať až 32 vrstiev.

Jednotka Kurzweil String Resonance

poskytuje špičkový modeling akustických pián, sekcia KB3 ToneReal Organs ponúka zvuky orgánu Hammond, Farfisa alebo Vox s prístupom k funkciám rotary, brake, vibrato / chorus, efektová jednotka obsahuje vyše 1 000 najrôznejších efektov vrátane niekoľkých typov dozvukov reverb / delay, moduláciou, Distortion atď. ak je k dispozícii master kompresor s ekvalizérom.

Súčasťou výbavy je aj 16 stopový sekvencer, 16 simultánnych RIFF generátorov, triggering 16 MIDI sekvencií alebo arpeggiator. Dvojicu Jackových vstupov dopĺňajú štyri výstupy s max. Úrovňou +21 dB, zdierka slúchadiel, konektory pre externé pedále (CC1, CC2, SW1-sustain, SW2), ethernetový port pre Ribbon kontrolér, DIN zdierky MIDI In / Out, pár USB A / B a minijackový stereo linkový vstup.

Výrobca pripravuje tiež softvérový editor kompatibilný s platformami Mac OS X, Windows PC a iOS. Cena KURZWEIL PC4 s rozmermi 16.51 x 37.46 x 127 cm a hmotnosti cca 13 kg sa v obchodoch pohybuje okolo hranice 2 000 eur, vrátane adaptéru 15VDC 2.5A a kabeláže.

 


ZDROJ:

Leon, Keyboard Kurzweil PC4 Performance Controller. In: Frontman [online článok]. 2019-10-22. Dostupné zo zdroja: https://frontman.cz/keyboard-kurzweil-pc4-performance-controller

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia