Kategórie
 
 
 
 
 

RECENZIA KORG PA600. Dokázal ma presvedčiť?

KORG PA600 patrí medzi veľmi známe a najpredávanejšie keyboardy tejto značky. Tento typ je určený hlavne pre umelcov, ktorí majú záujem skladať vlastnú hudbu, ale aj pre sólo hudobníkov. 

V nasledujúcich riadkoch si ukážeme všetko, čo potrebujete vedieť o tomto nástroji. 

 

UNIKÁTNE ZVUKY A EFEKTY

Korg PA600 obsahuje vlastných 360 štýlov a hráč si môže pridať až 1200 vlastných hudobných štýlov. Štýly sú tvorené tak, aby skladanie hudby, vystupovanie alebo akékoľvek používanie bolo čo najjednoduchšie. Štýly sú automatické sprievody, ktoré sledujú zmenu akordov u hudobníka. Každý štýl obsahuje tri úvody/ukončenia, štyri variácie a štyri výplne a prestávky. (indroductions, variations, fills, breaks, endings).

Od klávesu PA600 sa teda prirodzene očakáva, že ponúkne umelcovi efekty, ktoré potrebuje a jeho tvorbu pozdvihne na ďalší level. A on Vás určite nesklame! 

Korg PA600 je naplnený 125 efektmi ako sú refrén, oneskorenie a reverb. Taktiež obsahuje  množstvo efektov z technológie KORG REMS, vďaka čomu môžu hudobníci presne vytvárať zvuk gitarových zosilňovačov, basových zosilňovačov, vintage stompboxov atď.

Korg PA600 má 128 notovú polyfóniu (mnohohlasnosť). Toto množstvo by malo byť vyhovujúce pre väčšinu hráčov.

 

SILA A ZVUK 

Korg PA600 sa zvyčajne v cenovej hladine pohybuje maximálne do 1000€ a vďaka 61 klávesom sa z neho stáva kompaktný, ale stále dostupný nástroj. Klaviatúra využíva ich vlastnú RX (real experience) a DNC (defined nuance control) - kontrola najmenších rozdielov a detailov - technológiu, pre dosiahnutie neuveriteľnej kvality zvuku pre hudobníkov. S týmito RX a DNC technológiami hráč môže pri hre využiť zmenu v najmenších detailoch, cit a pre poslucháčov priniesť realistický pocit hrania.

Kláves obsahuje 950 pôvodných zvukov, avšak opäť, používateľ je schopný si uložiť ďalších 256 vlastných zvukov a efektov. 

Jedným zo štandartných zvukov je viacvrstvový akustický klavírny zvuk, ktorý je navrhnutý podľa zvuku Grand Piana. Obsahuje strunovu rezonanciu a tiež rezonanciu tlmeného pedálu. Obidve rezonancie -strunová aj tlmená, sú dôležitými charakteristikami zvuku akustického piana.

 

PRE KOHO JE KORG PA600 NAJVHODNEJŠÍ?

Korg PA600 je kláves, za ktorý si hudobník okamžite môžte sadnúť a začať hrať. 

Jeho veľký, podsvietený farebný TFT displej TouchView ™ uľahčuje rýchle vyhľadanie a výber zvukov, nastavení a efektov - a to aj na tých najtmavších miestach na javisku. Tento keyboard má tiež intuitívne rozhranie s funkciou vyhľadávania. Hudobníci môžu rýchlo vyhľadať zvuky, ktoré chcú, a začať hrať. Zvuky možno dokonca premenovať, takže hráči si môžu pomenovať zvuky tak, aby si ich ľahko zapamätali a okamžite ich našli.

Korg PA600 je určite mocným nástrojom, ale je prispôsobený skôr skladateľom a interpretujúcim hudobníkom než novým hráčom na klavíri. Korg Pa600 za približnú hodnotu do 1000 eur je lacný aranžér, ale jeho cena je celkom vysoká za prvé digitálne piano. 

Existujú lacnejšie možnosti, ktoré ponúkajú celú škálu 88 klávesov a klaviatúru s kladivkovou mechanikov. Obe tieto funkcie sú dôležité pre začínajúcich klaviristov. Vďaka všetkým 88 klávesám na dosah ruky vám umožní prehrávať skladby, ktoré obsahujú širšiu škálu tónov, ako dokáže zvládnuť 61 klávesov Pa600.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia