Kategórie
 
 
 
 
 

Ukulele Ortega ako najlepšia voľba

Nedávno sa na trh dostali troje ukulele od renomovaného výrobcu Ortega, elektroakustické RLIZARD-BS, sopránové RFU10S a koncertné RU11. Ani v jednom prípade nemôžete siahnuť vedľa.

Unikátny elektroakustistický basový nástroj Ortega Rlizard-BS má prednú dosku, luby a zadnú dosku z exotického dreva dao a jeho mahagónový krk nesie palisandrový hmatník s 15 pražcami na menzúre 510 mm, pričom z palisandru je aj kobylka. Ladiace mechaniky sú pozlátené a piezzoelektrický podkobylkový snímač je doplnený predzosilňovačom Shadow SH-UK-T s ovládačmi hlasitosti, tónovej clony a integrovanou ladičkou. Struny má značky Aquila Polyurethane (E-A-D-G).

Sopránové ukulele Ortega RFU10S

disponuje veľmi kvalitným zvukom a patrí k najlepším vo svojej kategórii. Celý nástroj je vyrobený z vybraného masívneho mahagónu, kobylka a hmatník z sonokelinového dreva, v lesklom Natural prevedení. Nájdete tu 16 podvalov na menzúre 350 mm, s šírkou nultého pražca 34 mm, taktiež pozlátené ladiace mechaniky a z továrne sú natiahnuté perfektné struny Aquila. Proste vynikajúci pomer ceny a kvality, pričom súčasťou výbavy je i gigbag (obal/púzdro na ukulele).

Koncertné  Ortega RU11 hrá na jednotku. Celý rezonančný korpus nástroja v prevedení Natural (saténový finish) je vyrobený z masívneho mahagónu a z mahagónu je vyrezaný aj krk, ktorý nesie sonokelinový hmatník s 19 pražcami na menzúre 380 mm. Ladiacu mechaniku tu nájdete Vintage Style Gold, kobylku zo sonokelinu. V továrni sa osadzujú taktiež struny Aquila a súčasťou základného vybavenia je aj tu gigbag.


ZDROJ

Redakcia, Znáte lepší volbu než ukulele od Ortegy? In: Frontman [online článok]. 2013-07-09. Dostupné zo zdroja: https://frontman.cz/znate-lepsi-volbu-nez-ukulele-od-ortegy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia