Kategórie
 
 
 
 
 

Ako vybrať husle pre svoje dieťa

Husle sú vznešený nástroj a ozdobou každého orchestra či hudobnej skupiny. S husľami je vhodné začať už v útlom veku - zvládnuť hru na husle si vyžaduje roky trénovania. Cvičenie na husliach tiež zlepšuje motoriku a kognitívne schopnosti dieťaťa. Podobne ako pri gitare ponúkame detské husle v mnohých veľkostiach pre budúcich muzikantov všetkých vekových kategórií.

ako vybrat husle - edur

Na začiatok uvedieme zaujímavosť o husliach. Vedeli ste, že Mozart začal hudobnú kariéru ako huslista? Čo ak husle prebudia hudobného génia i vo vašom dieťati? :) 

Aká veľkosť huslí je pre vaše dieťa najvhodnejšia? Použite jednoduchý trik: keď si vaše dieťa vloží husle pod bradu, dlaňou ľavej ruky musí dočiahnuť na koniec slimáka bez toho, aby malo úplne vystretú ruku. Rovnako vám pomôže poradiť sa s učiteľom z umeleckej školy, ktorý vám poradí, aký nástroj bude pre vaše dieťa ten pravý. 


⅛ husle pre najmenších

Husle pre deti sú rozdelené do niekoľkých kategórií podľa veľkosti. Pre najmenších budúcich huslistov ponúkame osminové husle vo veľkosti 1/8 rozmeru bežných huslí, vhodné aj do maličkých rúk. Táto veľkosť je vhodná pre deti v predškolskom veku bez dolnej hranice. Z našej ponuky môžete siahnuť po značke Valencia či Soundsation. Súčasťou balenia je aj kufor, sláčik a kolofónia - váš malý virtuóz tak bude mať pokope všetko potrebné na začiatok hudobnej kariéry.


¼ husle pre pre čerstvých školákov

Ako deti rastú, je nevyhnutné prispôsobovať veľkosť huslí ich dĺžke rúk. Akonáhle váš Paganini trochu podrastie, bude potrebovať väčšie husle. V našej ponuke ponúkame štvrtinové husle v ¼ veľkosti v dvoch cenových hladinách od značky Valencia a Soundsation. Príslušenstvo v podobe kufra, kolofónie a sláku, je samozrejmosťou. Táto veľkosť je vhodná pre deti na prvom stupni základnej školy. Predtým, než vykonáte “upgrade” z ⅛ huslí, overte si, či vášmu dieťaťu pasuje nová veľkosť huslí pomocou horeuvedeného triku. 

                      husle pre ziakov

1/2 husle pre starších žiakov

Ak váš usilovný huslista prešiel fázou ⅛ a ¼ huslí, gratulujeme! Pravdepodobnosť, že zavesí husle na klinec, sa dramaticky znižuje. Môžete ho za túto výdrž a tvrdú prácu odmeniť novými husľami ½ veľkosti, ktoré mu lepšie padnú do ruky ako štvrtinové. V tomto sortimente ponúkame cenovo dostupné značky Stagg, resp. Antoni, či produkt z vyššej rady od spoločnosti Gewa. 

                                                                                               

¾ husle pre druhý stupeň ZŠ

Dovŕšil váš nádejný huslista dvojciferný vek? Vo veku 10-12 rokov má vaše dieťa už za sebou niekoľko rokov ZUŠky, vie okrem etúd zahrať i celistvé skladby. A tak si tento nástupca Jána Berkyho-Mrenicu zaslúži nový nástroj, ktorý bude lepšie zodpovedať jeho telesnému i hudobnému rastu. V kategórii “trojštvrťové husle” opäť ponúkame značku Gewa, ako lacnejší variant môžete siahnuť po husliach z dielne Soundsation či Stagg.

Čo ďalej? Predsa 4/4 husle!

Akonáhle má vaše dieťa už veľkosť dospeláka, môžete mu s radosťou kúpiť husle plnej veľkosti. V tomto segmente ponúkame širokú paletu nástrojov od viacerých výrobcov. Najlacnejším variantom sú husle od spoločnosti Valencia či Soundsation, vo vyšších radách nájdete značky Gewa a Palatino. Ak sa váš huslista našiel v hre na husle natoľko, že si zaslúži špičkové husle, môžete siahnuť i po luxusnejších modeloch od výrobcov Yamaha či Antoni. Tie mu poslúžia nielen na domáce cvičenie, ale tiež ako skvelý koncertný nástroj.

          husle pre profesionalov - schonbach- 4/4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia