Články

Kategórie
 
 
 
 
 

Je vašou profesiou či záľubou nahrávanie, mixovanie, mastering či akákoľvek produkcia zvuku? Potrebujete citlivo rozpoznať všetky basy a výšky za hranicou počuteľnosti? Bez kvalitných slúchadiel sa nezaobídete. Nezáleží na tom, či ste profi producent alebo audiofil s domácim štúdiom. Štúdiové slúchadlá zaručia, že vám neunikne žiadna frekvencia, nepresnosť či nežiaduca disharmónia. Ak chcete zvýšiť úroveň svojej produkcie, poradíme vám, ako na to.

Slúchadlá - Edur.sk

 

 

Klávesový stojan je rovnako dôležitý ako samotné klávesy. Dôvod je jednoduchý: bez stojanu môžete váš keyboard v najlepšom prípade položiť na stôl - a to rozhodne nie je vhodný variant pre skúšanie s kapelou, tobôž pre živé hranie na pódiu. Stojan na klávesy je jednoducho nevyhnutnosť. Pri jeho kúpe však musíme dbať i na jeho vlastnosti: musí byť dostatočne kvalitný a spoľahlivý na to, aby vám zaručil pohodlné hranie a tiež nulové riziko poškodenia vášho nástroja. Ponúkame vám jednoduchý návod, ako si vybrať ten správny stojan na klávesy.

Stojan na klávesy - edur.sk

 

Zvuk elektrickej gitary ovplyvňujú dva rovnako dôležité faktory - výber samotnej gitary a gitarové kombo. Ak už svoju elektrickú gitaru máte, je čas zapojiť ju “do elektriny” a vydať z nej zvuk. Gitarové kombo je najprístupnejší spôsob, ako rozozvučiť svoju elektrickú gitaru: obsahuje gitarový zosilňovač, reproduktor a možnosti nastavenia zvuku. Vďaka kompaktnému tvaru sa tiež ľahko prenáša a využijete ho na domáce cvičenie, v skúšobni, ale i na koncerte. Vyberte si ten správny model pre vás.

Gitarové kombá - edur.sk

 

Gitary sú ako naše nežné polovičky: musíme s nimi narábať opatrne a s citom, aby sme ich nepoškodili. Je to obzvlášť náročná úloha, ak často prenášate svoj nástroj na koncerty či skúšky s kapelou. Kvalitné gitarové puzdro je preto nevyhnutná časť vybavenia každého gitaristu nielen pri transporte, ale i skladovaní nástroja. Ledabolo odložená gitara bez obalu či kufra sa vystavuje riziku nechceného odretia či pádu - a trvalého poškodenia gitary. S našou pomocou si vyberiete kvalitné gitarové puzdro, s ktorým sa nebudete musieť obávať nehôd spojených s prenášaním nástroja.

Púzdro na gitaru - edur.sk

 

Hlas je hudobný nástroj, ktorý má po ruke úplne každý. Ak si dáte trošku námahy a vycvičíte si ho, môžete pomocou neho moderovať podujatia, ako aj reprodukovať a dokonca skladať melódie podľa vášho želania. Na tento účel vám poslúži mikrofón. Poznáme niekoľko druhov mikrofónov, od domácich po štúdiové pre producentov či zvukárov. Vďaka mikrofónu môžete postupne trénovať nielen váš spev, ale i celkový hlasový prejav. Mikrofón je všestranný pomocník a dá sa využiť i na nahrávanie spevu či ľubovoľného nástroja. Vyberte si ten najvhodnejší pre vás. 

mikrofon na spev | edur

 

Na jar sa prebúdza príroda i naša hudobnícka duša. Po dlhých zimných mesiacoch je čas urobiť radosť umelcovi v nás - a zaobstarať si nový hudobný nástroj či príslušenstvo k nástrojom, ktoré už vlastníte. Pripravili sme pre vás výpredaj nástrojov za zvýhodnené ceny. V prípade, že ste už nejaký čas uvažovali napr. o kúpe gitary, využite túto jedinečnú možnosť dopriať si to, čo vám leží na srdci. Prezrite si naše zľavy z nášho hudobného sortimentu a ušetrite až stovky eur. 

Sigma guitar - edur.sk

 

Čo je to vlastne ukulele? Je to malá gitara so štyrmi strunami pôvodom z Havaja. Slovo ukulele v lokálnom jazyku znamená “skákajúca blcha”. Tento popis do istej miery sedí: ukulele je totiž veselý, univerzálny a predovšetkým veľmi praktický nástroj. Zmestí sa vám do batoha a zahráte na ňom všetko. Je ideálnym partnerom pre hudobníkov, ktorí nedokážu cestovať bez gitary a zároveň nechcú brať batožinu navyše.

ukulele edur


 

 

Čo je akordeón? Tento nástroj si nemôžete pomýliť s ničím iným nielen vďaka typickej konštrukcii. Akordeón je fenomenálny inštrument, ktorý okamžite zaplní celú miestnosť. Kombinuje univerzálnosť klavíra s kompaktnosťou gitary. Zahráte na ňom doprovod a taktiež si doň efektne zasólujete. A čo je najlepšie - vystačíte si pri ňom sám. Ponuka akordeónov však môže byť mätúca. Aký akordeón je pre vás ten pravý?

cerveny akordeon edur
 

 

Začínate hrať na gitaru? Skvelá voľba! Aké príslušenstvo pre gitaru budete potrebovať? Akustická gitara si nevyžaduje takmer žiadnu dodatočnú výbavu. Elektrická gitara či basgitara je iný prípad: na jej rozozvučenie budete potrebovať niekoľko predmetov navyše. Ak ich chcete mať všetky pokope a zároveň ušetriť, odporúčame zakúpiť si gitarový set. Čo takýto set obsahuje a ako si vybrať ten správny? 

gitarovy set

 

Klávesy sú nástroj, ktorý nemá hraníc: klávesnica v kombinácii s desiatimi prstami vašich rúk umožnia zahrať prakticky čokoľvek. Klavíristi by mohli namietať, že predsa klavír je ten najuniverzálnejší nástroj. Klávesy, alebo tiež keyboard, však kombinujú všestrannosť klavíra a zároveň vám ponúkajú nedozierne možnosti nastavenia zvuku a doplnkových funkcií. Vďaka umelej konštrukcii klávesov je hra na ne jednoduchšia a prístupnejšia nielen pre začiatočníkov. Ako si vybrať ten správny keyboard?

 

Nie je na tom naozaj nič náročné. Napriek tomu má veľa začiatočníkov pred týmto rituálom rešpekt. Struny by ste si však mali vymeniť skôr, ako sa vám roztrhnú. Nové struny majú totiž oveľa lepší zvuk a váš pôžitok z hrania bude na celkom inej úrovni. Verte nám: nie je nič príjemnejšie, ako zahrať akord na čisto nových strunách

vymena strun edur.

 

Čo si predstavíme pod pojmom klavír? Najčastejšie ide o pianino - starý známy vertikálny typ klavíra, ktorého hlavná časť je opretá o stenu. Vďaka jeho rozmerom išlo o revolučný model. Štafetu však prebralo digitálne piano, ktoré zaberá ešte menej miesta a dokáže takmer dokonale napodobniť akustický klavír. Predstavuje ideálny nástroj na hranie predovšetkým pre začiatočníkov. Ako si vybrať to správne?

 

Predstavte si nástroj, na ktorom zahráte všetko a zmestí sa vám do vrecka. Univerzálny inštrument, ktorý sa hodí do širokej škály žánrov. Fúkacia harmonika je kompaktný orchester, na ktorom zahráte zaujímavé melódie i akordy bez zložitých prstokladov. A môžete si ju vziať so sebou kamkoľvek. Ako si vybrať tú správnu?

Prvý kontakt s harmonikou je hotová radosť. Stačí do nej fúknuť na ľubovoľnom mieste a rozoznie sa pekný, plný akord. Inými slovami - hrá sama od seba. Samozrejme, hranie zložitejších melódií si bude vyžadovať zvládnutie techniky pohybu úst, pier a dokonca jazyka. A v závislosti od žánru a z neho vyplývajúcej techniky by ste si mali zvoliť i typ harmoniky.

ustna harmonika
 

 

Klasická sada bicích rozhodne má svoj štýl. Kopák (či rovno dvojkopák), prechody, kotol, rytmičák, hi-hat, a k tomu vejár činelov, za ktorými ledva vidno bubeníka. Impozantné. Viete si ale predstaviť, koľko miesta taká sada zaberá? A aký robí hluk? Odpoveď na problémy s priestorom či decibelmi je jednoduchá: elektronické bicie. Môžete si na nich nastaviť hlasitosť či zvoliť vlastný zvuk pre konkrétny bubon či činel. A zaberú iba zlomok miesta. 

Moderné elektronické sady sú viac než solídnou alternatívou k ich akustickým náprotivkom. Pomocou vyladenej technológie citlivo reagujú na úder paličkou, a tak z nich viete dostať zvuky s celou škálou dynamiky. Vďaka špeciálne navrhnutým blanám budete mať realistický pocit z hrania - ako keby ste hrali na klasickej sade. 

Elektronicke bicie - Edur

 

Husle sú vznešený nástroj a ozdobou každého orchestra či hudobnej skupiny. S husľami je vhodné začať už v útlom veku - zvládnuť hru na husle si vyžaduje roky trénovania. Cvičenie na husliach tiež zlepšuje motoriku a kognitívne schopnosti dieťaťa. Podobne ako pri gitare ponúkame detské husle v mnohých veľkostiach pre budúcich muzikantov všetkých vekových kategórií.

ako vybrat husle - edur

 

Chystáte sa konečne vymeniť staré struny na gitare? Správna voľba! Nové struny dajú vašej gitare úplne iný zvuk a dušu. Voľba vhodných strún ovplyvní nielen váš zážitok z hry na gitaru, ale i samotný štýl hrania.

struny na gitaru edur

 

 

Ktorá gitara pre deti je najvhodnejšia pre vašu ratolesť? Pred týmto dôležitým krokom - kúpa prvej gitary - by ste mali zvážiť niekoľko kritérií. Vaším cieľom je nielen vaše dieťa potešiť, ale aby vaše dieťa pri hre na gitaru i zotrvalo. Uvidíte, že táto investícia sa vášmu synovi či dcére v živote vráti stokrát. Gitara nie je pre začiatočníkov - na rozdiel od klavíra - takým intuitívnym nástrojom: vyžaduje si isté základné schopnosti, aby ste na nej niečo zahrali. Preto sa na kúpu gitary starostlivo pripravte. Ponúkame vám prehľad gitár pre malých začínajúcich gitaristov.

 
 

Prečo sa dnes toľko gitaristov vrátilo k akustickej gitare? Dosť možno kvôli niektorému z nižšie uvedených dôvodov. Akustická gitara... či už ju vlastníte, oprašujete po dedovi, alebo ju ešte len zháňate, veľmi dobre to zvážte, pretože... má to cenu.

 

Alebo by sme to skôr mohli nazvať: Ako vybrať vybrať bubenícke paličky nielen pre zelenáčov!

Tento článok je vhodný pre začiatočníkov, ale určite nezaškodí, ak si to pozrú aj skúsení majstri, pretože opakovanie, ako je veľmi dobre známe, je matkou múdrosti. Na súčasnom trhu je možné nájsť bubenícke paličky silných značiek a označení v obrovských množstvách a neskúsenému bubeníkovi sa môže veľmi ľahko stať, že sa v tom jednoducho stratí. Poďme teda do toho bubeníckeho paličkového sveta vniesť aspoň kúsok poriadku.

 

Viete ako často meniť struny na gitare? Trochu trápna otázka, že? Ale divili by ste sa, koľko rôznych názorov medzi muzikantmi prevláda. Veď skúste túto tému nadhodiť na najbližšej skúške kapely, alebo radšej až po skúške, lebo sa môže stať, že sa k samotnému hraniu ani nedostanete.

 

Správny výber dreva je alfou a omegou zásadne ovplyvňujúci výsledný zvuk drvivej väčšiny drevených nástrojov. Nie inak je tomu, samozrejme, aj pri zvuku akustickej gitary. Súčasný trh ponúka obrovské množstvo modelov počnúc ekonomickými radmi, pri ktorých na stavbu bol použitý lacný laminovaný materiál, až po majstrovské kúsky vyrobené z výberových a exotických driev.

Ako sa teda pri kúpe akustiky aspoň rámcovo orientovať v tejto niekedy neprehľadnej problematike? Čiastočnú odpoveď vám môžu poskytnúť nasledujúce riadky, ktoré sa prehľadnou formou snažia priblížiť základné zvukové vlastnosti materiálov najčastejšie používaných k stavbe (nielen) akustických nástrojov.

 

Prednedávnom sme hovorili o pankáčoch a dnes je čas sa inšpirovať na druhom hudobnom brehu. Reč je o majestátnosti a komplexnosti klasickej hudby.

Nebudeme tu rozoberať, čo je klasika. Pre niekoho to sú operné árie, pre niekoho dokonca muzikálové melódie, ale pre nás to budú predovšetkým inštrumentálne skladby majstrov kompozície ako sú J. S. BachAntonio VivaldiWolfgang Amadeus Mozart či náš Antonín Dvořák.

 

Nedávno sa na trh dostali troje ukulele od renomovaného výrobcu Ortega, elektroakustické RLIZARD-BS, sopránové RFU10S a koncertné RU11. Ani v jednom prípade nemôžete siahnuť vedľa.

 

Hovorí sa, že ak nepoznáš hudobnú teóriu, si väzňom toho, čo nepoznáš. A ak hudobnú teóriu naopak poznáš, môžeš ju kedykoľvek porušiť. Stretávam sa s tým celý život. V kapelách, u spoluhráčov, v rozhovoroch, vo videách na YouTube. Neustále narážam na muzikantov, ktorí tvrdia, že nevedia noty.

 

...na hudobnú teóriu teraz naviažeš svoje znalosti!

Výhody toho, poznať noty, sme preberali už v prvej časti článku. Dneska sa posunieme o kúsok ďalej, k hudobnej teórii. Nebuďte väzni svojej vlastnej neznalosti a aspoň základy sa naučte - aby ste vedeli, čo hráte za tóny, akordy a stupnice. Veci medzi sebou tým previažete a vaše znalosti sa začnú nabaľovať a čo viac, všetko vám začne dávať zmysel a logiku.

Muzikantov s perfektným hudobným sluchom podľa môjho názoru neznalosť hudobnej teórie bolí o niečo menej, pretože tak nejako prirodzenejšie počujú, čo môžu hrať. V každom prípade, ak hudobnú teóriu poznáte, pomôže vám ešte viac ako samotná znalosť nôt.

 

Zapôsobiť na pódiu alebo pri ohníčku môžeš nielen vďaka jedinečným osobnostným predpokladom. Nemenej dôležitá môže byť aj tá správna akustická gitara. Pri jej výbere sa oplatí myslieť na to, pre aký hudobný žáner ju hodláš využiť a aké nároky na ňu kladieš. Dôležitým kritériom sú vedľa typu nástroja a jeho ceny predovšetkým materiály, z ktorých je gitara vyrobená, jej výbava a úroveň spracovania.

 

Ak sa nejaký výrobca hudobných nástrojov môže pochváliť skutočne dlhou históriou, je to bezpochyby firma Zildjian. Skúsme sa teraz zoznámiť trochu s jej súčasnosťou a hlavným výrobným portfóliom.

 

 

Prvý nástroj PRS,

rady CE, vyznačujúci sa okrem iného skrutkovaným uchytením krku, vyrobila značka Paul Reed Smith v roku 1988. Aj po viac ako tridsiatich rokoch zostávajú gitary z tejto kolekcie jednou z hlavných sérií značky, do ktorej pribudla elegantná verzia CE 24 v laku Tampas Green. Zároveň s týmto nástrojom prichádza na trh tiež finančne prívetivejšia novinka v podobe modelu SE 245 z produkcie moderne vybavené továrne v indonézskej Surabayae, ktorú spoločnosť PRS otvorila v minulom roku.

 

Ozvučovacie PA systémy Mackie radu SRM sa rozrastajú o kompaktnú all-in-one verziu SRM-Flex. Novinka ponúkne flexibilnú modulárnu konštrukciu so siedmimi reproduktormi, koncovým zosilňovačom s celkovým výkonom 1300 W, šesťbodovým mixážnym pultom, bezdrôtovou technológiou Bluetooth a na ňu naviazanú editáciu prostredníctvom mobilnej firemnej aplikácie.

 

Firma Kurzweil predstavila na tohtoročnom veľtrhu Musikmesse prototyp nového keyboardu rady Performance Controller, ktorého sériová verzia nesúca označenie PC4 teraz zamierila do celosvetovej distribúcie. Novinka je už dostupná na slovenskom trhu a oproti predchádzajúcej edícii PC3 prináša celý škálu nových funkcií, nepreberné množstvo zvukov, 256 hlasovou polyfóniou, celkom nový FM engin, pokročilý sekvencer, rozsiahlu efektovú sekciu, modifikované ovládanie a pod.

 

Mixpulty Mackie  ProFXv3

Americký výrobca audio techniky Mackie predstavil šesť modelov profesionálnych mixážnych pultov z novej kolekcie ProFXv3.

Firma tiež oznámila, že nadviazala spoluprácu so spoločnosťou Avid, ktorá je úzko spätá so známym hudobným softvérom Pro Tools. Preto neprekvapí, že s novými pulty bude dodávaná aj DAW aplikácie Pro Tools First, paket Mackie Musician Collection s 23 pluginy Avid, balíček DAW Essentials Collection a Waveform OEM v celkovej hodnote 400 dolárov.

 

Bojňanskí Junáci a nové CD

Klasická ľudová hudba je to najkrajšie dedičstvo naších predkov. Je to hudobný žáner celých más obyvateľstva, a preto niet divu, že sa aj v dnešnej dobe môže tešiť toľkej obľube. Ako je známe, je to hudba väčšinou neznámych autorov, ktorá sa zachovala predovšetkým ústnym podávaním.

Aj dnes sa môžeme tešiť z krásy ľudovej a folklórnej hudby, a to aj vďaka hudobným skupinám, ako sú napríklad Bojňanskí Junáci, ktorí dnes vydávajú svoje nové CD!

 

Aký nástroj dieťaťu zveriť?

...nechajte ho, nech si vyberie samo!

Rozhodnutie dať dieťa na hudobný nástroj je jednoduché a priamočiare. Avšak to, čo by malo nasledovať vzápätí, už tak jednoduché a priamočiare byť nemusí. Už aj tak jasná otázka aký nástroj s dieťaťom zvoliť sa môže nepríjemne skomplikovať. Preto je dobré si poriadne premyslieť, či vôbec a ako vlastne dieťa k nástroju priviesť.

 

 

BUĎME ZODPOVEDNÍ a správajme sa ohľaduplne

  • Odporúčame objednaný tovar zaplatiť vopred, prípadne dobierku zaplatiť platobnou kartou.
  • Doporučujeme zákazníkom vzhľadom na obmedzenia Slovenskej pošty /obálku aj balík si musíte prevziať na pošte/ uprednostniť dopravu kuriérom GLS
  • Minimalizovaním osobného kontaktu Vás s kuriérom znižujete riziko nákazy.
  • Tovar si prosím príďte prevziať k vozidlu kuriéra a nevyžadujte doučenie tovaru pred bytové dvere alebo kancelárie v obchodnom centre.
  • Príjemca by mal pri prevzatí zásielky používať ochranné pomôcky (rúško, rukavice..) a dodržiavať bezpečný odstup od kuriéra.
  • Ľudia, ktorí sa nachádzajú v nútenej karanténe musia o tejto skutočnosti vopred informovať kuriéra pred doručením balíka.

Ďakujeme za pochopenie v tejto mimoriadnej situácií. 

 

Firma Elixir Strings vznikla v roku 1995. Zaujímavosťou je, že napriek tomu, že dnes firma patrí medzi najznámejšie značky na výrobu strún, pôvodne mali v úmysle venovať sa niečomu inému - káblom typu push-pull. Avšak, ako to býva zvykom, pár pokusov vypálilo a Elixir dnes vyrába celosvetovo známe struny na takmer všetky strunové nástroje. 

 

Určite nemusím len hádať, ak poviem, že snáď neexistuje niekto, kto by ani len okrajom nevedel čo je to gitara alebo na čo slúži. V prvom rade, aby bolo každému tento fakt jasný, gitara sa radí medzi tie, ktoré sú väčšinou prvou voľbou každého, kto sa snaží s nejakým nástrojom začať, poprípade sa naň aj naozaj naučiť hrať. Preto mi nezostáva nič iné, len vám tento nástroj predstaviť, a to pekne so všetkým, čo k tomu patrí. V prvom rade by možno bolo dobré poznať aké všetky druhy a následne aj možnosti pri gitarách existujú. 

 

 

Recenzia na piano GEWA UP 400

Nie tak celkom známa značka na Slovensku s názvom GEWA pôvodom z Nemecka prišla s dokonalým kusom nástroja. Na trhu sa objavilo piano, ktoré dokáže vyraziť dych ako lajkovi, tak profesionálnemu klaviristovi. Reč je o piane UP 400, ktoré búra všetky dovtedy nemožné funkcie digitálnych klavírov.

Samozrejme, medzi stále znaky bezpochybne patrí elegantný dizajn, dokonalá nemecká kvalita spracovania, farebná variácia čiernej, hnedej a bielej. Avšak teraz sa pôjdeme pozrieť na iné, skôr technologické vychytávky a znaky, ktoré nás tak nadchli.

 

 

  1. Hudobné nástroje Peter Schlosser, https://www.edur.sk/  IČO: 41 314 409, organizuje v období od 1.11.2019 do 5.12.2019 súťaž o GEWA digitálne piano DP 300G.
  2. Súťaž prebieha na území Slovenskej republiky.
  3. Súťaže sa môžu zúčastniť všetky Základné umelecké školy v Slovenskej republike.
  4. Základná umelecká škola sa môže zapojiť do súťaže spätnou odpoveďou na súťažnú otázku: ,,V ktorom roku bola založená firma GEWA MUSIC?“ 
  5. Súťažiaci, ktorý sa prihlási do súťaže dáva súhlas, že jeho údaje: názov Základnej umeleckej školy, sídlo a poverený zástupca budú bezodplatne zverejnené na webovej stránke https://www.edur.sk/ , https://www.facebook.com/edur.sk a https://www.instagram.com/edurmusic/?hl=cs, údaje budú rovnako zverejnené na webových stránkach firmy GEWA MUSIC na reklamné a marketingové účely.
  6. Výsledky súťaže sú konečné a bez možnosti odvolania.
  7. Vyplatenie peňažného plnenia výmenou za výhru, ako aj vymáhanie účasti v súťaži alebo výhry právnou cestou nie je možné.
  8. V prípade otázok týkajúcich sa súťaže, môžete volať na tel. číslo: +421 905 386 247
  9. Usporiadateľ súťaže si vyhradzuje právo na akékoľvek organizačné zmeny súťaže, právo kedykoľvek súťaž bez náhrady skrátiť, predĺžiť alebo ukončiť.
  10. Výhra bude odovzdaná osobne v predajni v Topoľčanoch, Nám. M. R. Štefánika.
  11. Ak nedôjde k odovzdaniu výhry z dôvodov na strane výhercu, usporiadateľ si vyhradzuje právo vyžrebovať náhradného výhercu, toto právo však nemusí využiť.
  12. Účasťou v súťaži vyjadruje súťažiaci súhlas s pravidlami súťaže a zaväzuje sa ich dodržiavať.

 

 

KORG PA600 patrí medzi veľmi známe a najpredávanejšie keyboardy tejto značky. Tento typ je určený hlavne pre umelcov, ktorí majú záujem skladať vlastnú hudbu, ale aj pre sólo hudobníkov. 

V nasledujúcich riadkoch si ukážeme všetko, čo potrebujete vedieť o tomto nástroji. 

 

 Najslávnejší hudobný nástroj - klavír

Klavír je výnimočný hudobný nástroj z mnohých hľadísk. Či sa naň budeme pozerať z pohľadu technickej stavby, kde všeobecne hovoríme o strunovom nástroji alebo ho budeme obdivovať z pohľadu poslucháčov či klaviristov, vždy si zaslúži oslovenie kráľ hudobných nástrojov. 

 

Hudba a jej vplyv na dieťa

Hudba je všeobecne považovaná za prirodzené spojenie človeka s krásou, prirodzenosťou, dokonalosťou, harmóniou či emóciami. Vďaka nej sa učíme presnosti, trpezlivosti, tvorením samých seba či ovládaním naších vlastných pocitov. Okrem toho môžeme s istotou povedať, že lieči a pozitívne ovplyvňuje aj intelektuálne schopnosti človeka.

Aj súčasní vedci s týmto tvrdením súhlasia, a preto dávajú zelenú spojeniu hudby s vašími deťmi.

 

Bicie nástroje... a všetko, čo o nich potrebujete vedieť

Mnoho ľudí si neuvedomuje, aká dôležitá je úloha bubeníka. Predsa udržať konštantný rytmus je napodstatnejšou časťou tvorenia hudby.

Preto sa poďme spoločne pozrieť, akú správnu výbavu bicích by mal mať či už bubeník začiatočník, alebo skúsený muzikant, aby ich kapela stále hrala do rytmu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia