Kategórie
 
 
 
 
 

Prečo si vybrať elektronické bicie miesto akustických?

Klasická sada bicích rozhodne má svoj štýl. Kopák (či rovno dvojkopák), prechody, kotol, rytmičák, hi-hat, a k tomu vejár činelov, za ktorými ledva vidno bubeníka. Impozantné. Viete si ale predstaviť, koľko miesta taká sada zaberá? A aký robí hluk? Odpoveď na problémy s priestorom či decibelmi je jednoduchá: elektronické bicie. Môžete si na nich nastaviť hlasitosť či zvoliť vlastný zvuk pre konkrétny bubon či činel. A zaberú iba zlomok miesta. 

Moderné elektronické sady sú viac než solídnou alternatívou k ich akustickým náprotivkom. Pomocou vyladenej technológie citlivo reagujú na úder paličkou, a tak z nich viete dostať zvuky s celou škálou dynamiky. Vďaka špeciálne navrhnutým blanám budete mať realistický pocit z hrania - ako keby ste hrali na klasickej sade. 

Elektronicke bicie - Edur

Široký výber zvukov a samplov

Elektronické bicie majú však oproti akustickým niekoľko výhod. Azda najväčšou je široká paleta zvukov, ktoré si môžete nastaviť miesto tradičného zvuku bicích.

V našom sortimente nájdete napríklad sadu Alesis Turbo Mesh Kit, ktorá ponúka 120 rôznych zvukov bicích. V praxi to znamená, že si môžete vybrať z tohto množstva vybrať obľúbené zvuky a priradiť ich k jednotlivým bubnom a činelom. Takto prispôsobíte sadu žánru, ktorý aktuálne hráte. V momente sa môžete premeniť z rockovej ikony Johna Bonhama z Led Zeppelin na metalového bubeníka Mika Portnoya z Dream Theater. Zvolíte si vlastný zvuk rytmičáku, kopáku, činelov a vyskladáte si sadu podľa svojho gusta. A to sa netýka iba rockových žánrov - takisto si môžete vybrať zo samplov pre elektronickú hudbu či rap. 

 

Výhody pre domáce cvičenia


Ďalšou výhodou elektronických bicích sú podporné funkcie pre cvičenie. Sada Alesis Nitro Mesh Kit obsahuje vstavané tracky, ktoré môžete využiť ako podmaz na trénovanie. Zapojíte si slúchadlá, pustíte si track a takto môžete cvičiť nové rytmy či breaky. K tomu tento set ponúka 40 rôznych bicích sád, medzi ktorými si môžete prepínať podľa chuti.

Ďalšou nespornou výhodou elektronickej sady je možnosť nastavenia zvuku. Pri akustickej sade hlasitosť úderov závisí predovšetkým od vášho spôsobu hrania. Pri elektronických bicích viete zvukový výstup ovládať podobne ako na mixpulte. Stačí otočiť gombíkom a hlasitosť úderov sa hneď dostane na želanú úroveň, ktorá nebude vyrušovať vašich spolubývajúcich či susedov. Na ozvučenie bicích využívame kombá, ako napríklad JOYO DA-30 či jeho výkonnejší brat JOYO DA-35. V prípade potreby si vystačíte so slúchadlami.
 


Cenovo dostupný variant pre začiatočníkov


V neposlednom rade je výhodou elektronických bicích i cenová dostupnosť. Sadu Alesis Turbo Mesh Kit si zaobstaráte za výrazne menšiu sumu než akustickú sadu pre začiatočníkov. Ak hľadáte produkt z vyššej cenovej kategórie, siahnite po sade Alesis Command Mesh Kit, ktorá obsahuje 70 bicích sád, 600 zvukov a tiež programovateľný modul Command, ktorý si môžete do detailov nastaviť podľa vašich preferencií na domáce jamovanie. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia